Exhibition Untitled TZT088 duo expositie Valère Wittevrongel & Jürgen Wolff

Exhibition Untitled TZT088 duo expositie
Valère Wittevrongel & Jürgen Wolff

14 juni – 30 juni

 

 

Valère Wittevrongel

Het werk  van Valère Wittevrongel (België, 1954) geeft de innerlijke reactie weer van zijn observaties van de wereld, de maatschappij, de mens en het menselijk gedrag. Dit resulteert in globale vormen, afgeleiden, abstracties, constructies.

De gevoelsmatige reactie van de toeschouwer op het eindresultaat van een creatief proces is onafhankelijk van de onderliggende drijfveer, bedoeling of filosofie van de kunstenaar. Deze individuele gevoelsmatige reactie is dan ook altijd waar.

 

Valère Wittevrongel, Shadow Sides nr. 15
100 x 80 cm, olieverf op linnen

 

 

 

 

Jürgen Wolff (Duitsland, 1955) is een kunstenaar die constructief en concreet handelt met de volgende vragen: Is er een matrix van harmonie? Hoe kan ze worden ontdekt? In zijn artistiek veldonderzoek werkt hij met constructief-analytische en poëtische middelen, let op de interactie tussen dichtheid, ritme en ruimte, coderen en krabbel daartussen, om deze structuur te ontdekken en zichtbaar te maken. De toenemende invloed van informatietechnologie op ons leven en de resulterende geleidelijke verandering in gedrag vormen de basis voor zijn werk.

 

Jürgen Wolff, F9 2023
papierreliëf, 70 x 70 x 1,5 cm 

 

Account