Exhibition Untitled TZT081 Astrid Drageset & Paul Wezenberg

Exhibition Untitled TZT081
Duo show
Astrid Drageset (Norway) & Paul Wezenberg (Netherlands) 

29 september – 22 oktober 2023

ASTRID DRAGESET

Astrid Drageset (Noorwegen, 1955) woont en werkt als beeldend kunstenaar in Os aan de westkust van Noorwegen. Astrid houdt zich voornamelijk bezig met schilderen, maar ook met beeldhouwkunst, grafiek en tekenen.
Stilte en rust zijn een vast thema in haar werk. Symmetrie, ritme en geometrie vormen een belangrijk onderdeel van de expressie. Er wordt voornamelijk gewerkt met ei tempera op canvas. Ze heeft jarenlang geëxperimenteerd met print versus schilderkunst. Zachte verf tegen de harde lijnen. Haar schilderijen zijn gemaakt van vele dunne lagen tempera die deels zichtbaar zijn.
Haar kunstwerken zijn gepresenteerd op groepstentoonstellingen in verschillende landen. Werken van Astrid Drageset bevinden zich in privécollecties en diverse openbare gebouwen.

PAUL WEZENBERG

detail werk Paul Wezenberg

Paul Wezenberg (Nederland, 1952) is opgeleid aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Hij is lang werkzaam geweest als interieurarchitect, zowel in het ontwerp als in de uitvoering. Zijn opleiding, zijn ervaring in de designwereld en de talloze kunstwerken die door zijn handen zijn gegaan hebben hem geïnspireerd om vijftien jaar geleden zelf werk te gaan maken. Vooral geometrische reliëfs. Collages en assemblages van grondvormen tot complete werken van karton, papier en MDF. Vaak verspringende witte vlakken waardoor gespeeld wordt met licht, maar ook werken die juist bontgekleurd zijn.

Account