Exhibition Untitled TZT080 Kerstin Hedman & Carrie Meijer

Exhibition Untitled TZT080

Duo expositie Kerstin Hedman & Carrie Meijer | Duo show

1  – 24 september  | September 1 – 24

Meet & Greet

Zaterdag 2 september 15-17 uur | Saturday Sep 2 3-5 pm

 

Kerstin Hedman
Kerstin Hedman (SE,1948) werkt meer in de traditie van de naoorlogse Amerikaanse kunstenaars dan als traditioneel constructiviste. Haar werken zijn opgebouwd uit lagen acrylverf op plexiglas. De werken bestaan uit grote monochrome kleurvlakken die daardoor een eigen roosterpatroon vormen. Door het transparante plexiglas komt er een licht van achter het schilderij die een helderheid geven aan het de kleur die de verf zelf niet afgeeft.
Kerstin streeft niet naar perfectie, sommige werken hebben pigmentophopingen en maken het tot een fijn reliëf. Werken met diepte op een plat vlak. Haar doel is om het materiaalgebruik tot het absolute minimum terug te brengen en toch het maximale effect te bereiken.
 
 
 
 
Carrie Meijer
Eind jaren negentig begon Carrie Meijer (NL) met het maken van expressieve abstracte acrylschilderijen en gouaches. Later werd haar werk strenger. Door gebruik te maken van parallelle en horizontale lijnen die worden doorsneden door verticale lijnen, ontstonden geometrische en ritmische pentekeningen. Rond 2006 maakte ze haar eerste litho’s en linosneden. De laatste jaren ontwikkelde ze een interesse voor nieuwe druktechnieken. Digitale prints zijn hiervan het resultaat. Eén van deze prenten werd in 2012 genomineerd voor de Ilse Boon Grafiekprijs.
 
 
 

Account