Exhibition Untitled TZT077 Babette Treumann & Kris Neyt

Exhibition Untitled TZT077
duo expositie

Babette Treumann (NL) & Kris Neyt (BE)
Expositieperiode: 7 april t/m 30 april 2023

Finissage
Zondag 30 april 15 – 17 uur

 

 

Babette Treumann

“Tot nu toe was mijn werk altijd binnen een kader, een vierkant, een rechthoek, met of zonder lijst, en binnen het platte vlak. Met lasertechnieken kan ik vormen maken die uit het platte vlak komen, en uit de geijkte rechthoeken. De vormen worden ruimtelijk zowel in hun omtrek als ook in diepte. Het materiaal dat technisch gemaakt wordt beschilder ik vervolgens met de hand. Hiermee ontstaat een connectie tussen ambacht en nieuwe technieken. De kleuren versterken de ruimtelijke suggestie. Het schilderwerk is gelaagd om de strakheid van de vormen te verzachten. Hiermee ben ik aan het experimenteren en nieuw werk aan het ontwikkelen.”

Kris Neyt

“Na jaren van zwerven door vele stijlen van de beeldende kunst ben ik gestopt bij de rechte lijn. Zij liegt nooit, heeft soms geen begin of einde. Is altijd de korste weg. Ik baken er vlakken mee af of laat ze open en laat je ogen afdwalen naar een vreemd perspectief. Soms zo zinvol of alleen wat lijnen en vlakken, maar altijd echt. Er is altijd wel een verhaal te vertellen, zo vertel ik aan de kijker het verhaal van mijn geest. Het is aan de toeschouwer om te zien wat ik niet zie. Om de kronkels van mijn denken te ontwarren in de vlakken en lijnen. Om te verdwalen in de verte op het platte vlak van het werk.”

 

Account