Exhibition Untitled TZT074 Ada Weber & Marian Weber

Duo expositie

 

Expositieperiode: 1 december t/m 8 januari 2023

 

Ada Weber

Ada Weber woont en werkt als architect, kunstenaar en ontwerper in Zürich, Zwitserland. Ze is lid van de SIA (Schweizerische Ingenieur- und Architektenverein). Met de studie architectuur (Faculteit Bouwkunde STU, Bratislava/SK, 1962 – 1968) kwam ook de liefde voor concrete, geometrische kunst, die nauw verwant is aan architectuur.
Haar kunstwerken zijn geometrische composities, 3D-objecten en interactieve variabele objecten. De interactieve objecten bieden de mogelijkheid om vanuit een basispositie talrijke variaties vrij te geven door afzonderlijke onderdelen te roteren. Hoewel ze op zichzelf ritmisch gestructureerd zijn, weerspiegelen ze, verwarrend snel, onze bewegende, veranderlijke wereld. Haar kunstwerken zijn gepresenteerd in groepstentoonstellingen in verschillende landen. Sommige bevinden zich in privécollecties. Voor haar architectuur won ze, samen met haar man Marian Weber, meerdere prijzen.

 16/W21 + 17W/21, 50 x 50 cm
acryl op doek

Marian Weber

Marian Weber woont en werkt als architect, kunstenaar en ontwerper in Zürich, Zwitserland. Zijn jeugddroom om kunstenaar te worden heeft hij nooit opgegeven. De studie architectuur (Faculteit Bouwkunde STU Bratislava/ SK, 1962 – 1968) heeft bijgedragen aan de ontdekking van de concrete, geometrische kunst, die nauw verwant is aan architectuur. Zo ontwikkelt hij in zijn kunstwerken doordachte, geometrische composities, die vaak worden voortgezet in reliëfs en 3D-objecten. Ze breiden uit in de ruimte, veranderen de referenties naar de omgeving, maar blijven verankerd in een hoge, rustende concentratie. Zijn kunstwerken zijn tentoongesteld in solo- en groepstentoonstellingen in verschillende landen in Europa. Sommige bevinden zich in privécollecties. Samen met zijn vrouw Ada Weber won hij verschillende prijzen voor architectuur.

Y 1/21, 50 x 50 x 7 cm
acrylverf op forex

Account